top of page
Keresés
  • Nagy Kersztin

Romantika, vagányság, zene-design! - Hol az a belvárosi enteriőr, ahol mindezeket megtalálod?

Frissítve: 2020. szept. 27.


Kedves Barátnőm! Képzeld, a minap egy csodás belvárosi este luxusát engedtük meg magunknak a férjemmel! E szép, koraőszi esten a járvány miatt éppen csak annyian sétáltak az Erzsébet téren és nyüzsögtek a Bazilika körül, ami még kellemes volt számunkra egy teraszon elköltött romantikus vacsorához és az azt követő andalgáshoz.


Nagyon örültem, hogy lakberendezői szemeimet is volt min legeltetnem: betértünk a Hercegprímás utcai Aria Hotel Budapestbe (https://ariahotelbudapest.com), ahol a Varró Zoltán által tervezett belső terek kápráztattak el. Lenyűgözőnek találtam az egész épületet és a benne lévő enteriőrök játékos luxusát és azok egyetlen tematikára való ügyes felfűzését!


Mirror effect interior design
Tükör-effekt


Az első meglepetést egy bevállalósan elhelyezett tükör okozza a gyönyörű lépcső orsóterében.


Mesés látványt közvetít a bejárattól a hall felé igyekvő látogatóknak és bűvös kaleidoszkópként hívogat!

(Mint annyi más, finom építészeti részletet, a tervezőknek ezt a lépcsőházat is újra kellett gyárttatni a 2015-ös nyitásra a romos állapotú épületben fellelhető lépcső és korlát-töredékekből. - Szécsi Zsolt építész, Varró Zoltán belsőépítész)
Persze muszáj fentről is leellenőriznem a lépcsősor pompás látványát:


lépcsőház design - historical staircase design
Mesés lépcsőház

Ugye milyen elbűvölő?
Fentről pedig a belső udvar látképe kápráztat el:


Interior design
Körfolyosók és a lobby látványa

A lobby íves üvegtetejét - pimasz módon - mindössze négy darab üveggerenda merevíti!


Ez a látvány tárul a szobák lakóinak szeme elé, ha a régi körfolyosó helyén kialakított privát teraszukon kiülnek a vagány, sárga fotelekbe.


Ugye te is szívesen ücsörögnél ott, kezedben egy finom itallal? Pláne, ha a lobby meghatározó design-eleméből, a Bogányi zongorából kellemes melódiák szűrődnének fel Hozzád!Budapest panorama bar
Roof top bar

... és ha már a legfelső szintre is feljutottam, csak igent kell mondanom a High Note Sky Bar csábító koktéljainak egyikére...... és gyönyörködni a lélegzetelállító budapesti panorámában a tetők felett!


A koktél-terasz után az épület belsejébe visszatérve mindenütt ránk mosolyognak a zenei tematikájú berendezési- és díszítőelemek (zongorabillentyű burkolat, hárfa alakú falikarok, zenészeket megjelenítő képek stb.).


Ki csodálkozhat azon, ha dudorászva lépünk ki a főbejáraton?
39 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page